Marcin Soból

Prezes europejskiego stowarzyszenia szefów kuchni  Euro Toques Polska która zrzesza szefów kuchni i kucharzy. Główną siedzibą Euro Toques International jest Bruksela. Jednym z założycieli Euro toques był sam Paul Bocuse

Szef kuchni z 26 letnim stażem  na co dzień zarządza kuchnią w restauracji Krasnodwór,  która w 2018 i 2019 r. znalazła się w gronie 100 najlepszych restauracji w Polsce,  przyznawanych przez przewodnik Poland  100 Best Restaurant.

Po raz trzeci z rzędu zdobywca złotego widelca przyznawanego przez organizatora projektu

Polska od Kuchni i fundację WIP.

Juror na wielu konkursach kulinarnych,  krajowych i zagranicznych, kucharz pełen pasji  i inspiracji, ceni tradycyjną  polską kuchnię którą prezentuje na co dzień w nowych odsłonach.

Prowadzi szkolenia, warsztaty i treningi z uczniami szkół gastronomicznych którzy odnoszą sukcesy na konkursach krajowych jak i zagranicznych, gdzie w 2019 r. zdobyli  pierwsze miejsce w Koblenz w Niemczech na konkursie międzynarodowym.

Dwukrotnie przygotowywał bankiet z okazji dnia Niepodległości w Pałacu Prezydenckim w Warszawie. Miał zaszczyt gotować dla Belgijskiej Pary Królewskiej podczas swojej oficjalnej wizyty w Polsce.

Absolwent warszawskiej szkoły gastronomicznej na Poznańskiej, którą ukończył jako technolog żywienia.